DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ EĞİTMENLİK BAŞVURUSU

Cumhurbaşkanlığının ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde ülkemizin kalkınması için Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek ve gençlerin özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla “81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi Kurulması” hedefi doğrultusunda T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde Deneyap Teknoloji Atölyeleri hayata geçirilmektedir.

Katılımcılar tasarım ve üretim, robotik ve kodlama, elektronik programlama ve nesnelerin interneti, nanoteknoloji ve malzeme bilimi, havacılık ve uzay teknolojileri gibi toplam 11 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitimler alabilmektedir. Deneyap Teknoloji Atölyelerinde cumartesi ve pazar günü verilen eğitimlerde alan uzmanları öğretmenler ve üniversite öğrencileri saat bazlı eğitmenlik yapmaktadırlar. Bu kapsamda Deneyap eğitmenliği ile ilgili daha fazla bilgi almak için mth.tc/kT adresi ziyaret edilebilmektedir.

Milli Teknoloji Hamlesinin genç fertlerini yetiştirmek için 81 ilde bulunan 100 Deneyap Teknoloji Atölyeleri için eğitmen alımları devam etmektir.  Bu itibarla Milli Teknoloji Hamlesine ilgi duyan, gençlerimize yol gösterecek üniversitelerin başta mühendislik 3. ve 4. Sınıf olmak üzere tüm öğrencilerinin eğitmenlik başvurusu için mth.tc/Kb adresini ziyaret etmeleri önemle duyurulur.

• 17 Ekim, 2022