İİSBF DEKANI ‘DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI’ LİSTESİNDE

İİSBF DEKANI ‘DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI’ LİSTESİNDE
  • 06 Kasım, 2021
İİSBF DEKANI ‘DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI’ LİSTESİNDE

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nden (ALKÜ) iki öğretim üyesi “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alma başarısı gösterdi.

Amerika Birleşik Devletlerindeki (ABD) Stanford Üniversitesi, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesini yayımlandı. Bilim insanın akademik performansının değerlendirildiği çalışmada, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Can Tansel Tuğcu ile Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu çeşitli bilimsel kriterler kullanılarak oluşturulan listede yüzde 2'lik dilime giren bin 150 Türk akademisyenden biri oldu.

“ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİ TEBRİK EDERİM”

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine giren Tuğcu ile Kanoğlu’nu göstermiş olduğu başarıdan dolayı tebrik etti. Bu başarıların ALKÜ’nün gelişimine katkı sunduğunu ifade eden Rektör Kalan, “Hocalarımız yüzde 2’lik dilime girerek bizi gururlandırmıştır. Geçen yıl bir hocamız listeye girmişti. Bu sene listeye iki hocamız girdi. Akademik alanda yapılan çalışmalara ve girilen listeye baktığımızda ALKÜ olarak doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ederim." dedi.