Merkez Bankası 2018 Kış Tanıtım Programı

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI

2018 KIŞ BANKA TANITIM PROGRAMI

Genel Bilgiler:

♦ 2018 Kış Dönemi Banka Tanıtım Programına katılmak isteyen 4. sınıf üniversite öğrencileri için başvurular 06 Kasım 2017 (saat 10:00) - 14 Kasım 2017 (saat 17:00) tarihleri arasında alınacaktır.

♦ Değerlendirme, genel not ortalaması ve birim-tarih tercihleri esas alınarak yapılmaktadır.

♦ Sonuçlar, 15 Kasım 2017 tarihinde adaylara e-posta ile bildirilecektir. Kontenjan açığı olması durumunda 07 Aralık 2017 tarihinde sistem tekrar çalıştırılarak yedek adaylardan programa katılmaya hak kazananlara e-posta gönderilecektir.

♦ Programa sadece TC vatandaşı öğrenciler başvurabilir.

♦ Banka Tanıtım Programı 5 gün süreli olup, Türkiye ve yurt dışında örgün eğitim yapan üniversitelerin bankacılık işlevleri ile ilgili; Bankacılık ve Ekonomi-Finans, İşletme ve Uluslararası Ticaret bölümü öğrencileri katılabilir.

Başvuru Bilgileri:

♦ Başvurular sadece internet üzerinden yapılır.

♦ Başvuru yapılabilmesi için adayın genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 2 olması gerekir.

♦ Yerleştirme işlemi, genel not ortalaması ve birim-tarih tercihleri esas alınarak sistem tarafından otomatik olarak yapılır.

♦ Tercih edilen birim ve tarihteki kontenjan dolduğunda, adaylar yine sistem tarafından otomatik olarak ve not ortalamasına göre sıralı bir şekilde yedek listesine alınır.

♦ Başvuru dönemi sona erdikten sonra, programa yerleştirilenlere kabul edildiklerini ve belgelerini teslim edecekleri tarih aralığını, yerleştirilemeyenlere ise hangi birim ve tarih için yedek listesinde olduklarını belirten bir elektronik posta gönderilir.

♦ Tanıtım Programına kabul edilen adaylar sonradan birim ve dönem değişikliği yapamaz.

Başvurusu Kabul Edilen Adaylardan İstenecek Belgeler:

♦ Öğrenci bilgi formu (programa katılmaya hak kazananlara tarafımızca gönderilir)

♦ Öğrenci belgesi

♦ Not döküm belgesi (transkript)

♦ Adli sicil raporu (başvuru tarihinde 6 aydan eski tarihli olmayan)

♦ Nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi fotokopisi

♦ Belgelerin teslimi kargo ile ya da elden aşağıdaki yazışma adresine yapılır. Kargo ile yapılan gönderimlerde oluşabilecek gecikme ve kayıplardan Bankamız sorumlu değildir.

♦ Teslim edilen belgeler incelendiğinde başvuru sırasında beyan edilen bilgilerle tutarsızlık olması durumunda, adayın başvurusu geçersiz sayılır ve belgeler iade edilmez. Başvurusu geçersiz sayılan adayların yerine, yedek adaylara kendileri için yerleştirme işlemi yapıldığı ve belgelerini teslim etmeleri gereken tarih bilgisi elektronik posta ile bildirilir.

Programın Uygulanacağı Birimler ve Şubeler:

İdare Merkezi (Ankara) Birimleri: Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürlüğü, Baş Hukuk Müşavirliği ve Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, Emisyon Genel Müdürlüğü, İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Muhasebe Genel Müdürlüğü, Piyasalar Genel Müdürlüğü, Ankara Şubesi.

Şubeler: Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İskenderun, İstanbul, İzmir, İzmit, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Trabzon, Van.

TCMB Tanıtım Program Sorumlusu:

Yavuz Antep-Telefon: (312) 507 64 33 e-posta: staj@tcmb.gov.tr

• 06 Kasım, 2017