
ALKÜ’de 15 Temmuz Anma Etkinlikleri
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla fakültemizde bir dizi anlamlı etkinlik gerçekleştirdi.
Etkinlikler kapsamında, “Zaferin Adı Türkiye” başlıklı fotoğraf sergisi açıldı, katılımcılara “Birlik ve Dayanışma Aşure İkramı” yapıldı ve ardından “15 Temmuz Destanı ve Türkiye’nin Uluslararası Sistemdeki Yeri” konulu bir konferans düzenlendi.
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; Alanya Kaymakamı Sayın Şakir Öner Öztürk, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılıç ve Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Güneş YILMAZ, üniversitemiz dekanları, meslek yüksekokulu müdürleri, akademik ve idari personel katıldı.
Programın konferans bölümünde, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Öztürk “15 Temmuz Destanı ve Türkiye’nin Uluslararası Sistemdeki Yeri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmasında, 15 Temmuz hain darbe girişiminin tarihsel, siyasi ve uluslararası boyutlarını ele alan Öztürk, Türkiye’nin FETÖ yapılanmasına ve emperyalist güçlere karşı verdiği mücadelenin altını çizdi.
Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, “15 Temmuz gecesi yalnızca bir darbe girişimi değil; milletimizin demokrasisine, bağımsızlığına ve anayasal düzenine yönelik hain bir saldırıydı. Bu mücadele bir gecelik değil, nesilden nesile aktarılması gereken bir direniş ruhudur.” ifadelerini kullandı.
Program sonunda Alanya Kaymakamı Sayın Şakir Öner Öztürk, Doç. Dr. Tolga Öztürk’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.
ALKÜ olarak, 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz.