ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ ORYANTASYON EĞİTİMİ

ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ ORYANTASYON EĞİTİMİ
  • 14 Kasım, 2020
ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ ORYANTASYON EĞİTİMİ

Uluslararası Ticaret Bölümüne yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz için “2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Eğitim ve Tanışma Programı” pandemi nedeniyle uzaktan bağlantı yoluyla yapıldı.

Bu programda, üniversitemiz, fakültemiz ve idari birimlerimiz hakkında bilgilendirmeler yapılarak programlarımız tanıtıldı. Öğrencilerimizin üniversitemizi ve fakültemizi daha iyi tanımalarını sağlamak, akademik ve sosyal hayata daha kolay uyum sağlamalarına yardımcı olmak, akademik birim yöneticilerini, öğretim elemanlarını ve idari birim yetkililerini tanımalarını sağlamak, öğrencilik yaşamları boyunca eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamaması için neler yapmaları gerektiği, bilgi işlem, kütüphane, öğrenci hareketliliği gibi konularda ve başvuracağı birimler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen programa Uluslararası Ticaret Bölümü akademisyenleri de eksiksiz katılım sağlayarak öğrencilerimizle tanışmışlardır.


Program kapsamında Arş. Gör. H. Handan ÖZTEMİZ; öğrencilerimize genel bir çerçevede tanıtım yaptıktan sonra disiplin yönetmeliği, eğitim ve sınav yönetmelikleriyle alakalı sunum gerçekleştirmiştir. Programın devam kısmında Arş. Gör. Bekir ÇINAR; okulumuzun, fakültemizin ve öğrencilerin en çok ihtiyacı olduğu düşünülen Kütüphane ve Dökümantasyon, Bilgi İşlem ve Uzaktan Eğitim Merkezi gibi idari birimlerin web sitelerinin tanıtımını ve nasıl kullanacaklarını anlatmıştır. Son kısımda ise Arş. Gör. Kemal SÜR öğrencilerimize Öğrenci Bilgi Sistemi hakkında kapsayıcı bilgiler vererek ders kayıt, belge talebi gibi kısımları uygulamalı anlatmıştır.