PROF. DR. OĞUZ YILDIRIM'DAN KAZAKİSTAN AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ'NE ÖNEMLİ ZİYARET

• 02 Mayıs, 2024

Üniversitemizin uygulamaya koyduğu Orhun Değişim Programı, Türk Devletleri Teşkilatı'na bağlı Türk Dünyası Üniversiteler Birliği (TURKUNİB) üyeleri arasında öğrenci ve personel değişimini desteklemektedir. Bu çerçevede, fakültemiz Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Yıldırım, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında Kazakistan'daki Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde bir dizi ders ve seminer vermiştir. Seminerde, Türkiye ve Kazakistan'daki eğitim süreçlerinin karşılaştırmalı analizi yapılarak yeni öğretim yöntemleri üzerinde durulmuştur. Bu hareketlilik, Türk Dünyası üniversiteleri arasındaki eğitim süreçlerini yakınlaştırma ve ikili ilişkileri güçlendirme amacına hizmet edecektir.